Gmail (Google mail) is een online e-mail service, beter bekend als webmail, waar je een eigen account aanmaken. Je kiest zelf het e-mailadres dat je wilt gebruiken om e-mails te ontvangen en je kiest ook je eigen wachtwoord. Let er op dat je wachtwoord niet heel simpel is. Gebruik bij voorkeur een combinatie van cijfers, letters en leestekens. Op die manier geef je hackers geen kans om in te breken op jouw account op Gmail. Aanmelden doe je telkens met je e-mailadres en je wachtwoord. En zo ga je simpel aan de slag met Gmail.

gmail.com inloggen

E-mail van Google: webmail

Het was op 1 april 2004 dat de zoekmachine Google de e-mail service genaamd Gmail lanceerde. Eerst dachten mensen dat het om een 1 aprilgrap ging, maar niets was minder waar. In enkele jaren tijd groeide Gmail webmail uit tot de meest gebruikte mailbox ter wereld. In 2012 telde Gmail meer dan 425 miljoen actieve gebruikers. Twee jaar later konden gebruikers ook de applicatie van Gmail downloaden op hun smartphone en zo overal ter wereld inloggen. Hierdoor kan je ook je login gebruiken op je mobiele telefoon, zodat je altijd en overal je e-mails kunt lezen. Het enige wat je ervoor nodigt hebt is verbinding met het internet.

De mogelijkheden van Gmail

Geen berg is te hoog voor Gmail, dat mag je zeker wel stellen. Als je de applicatie hebt op je telefoon, dan plant Gmail automatisch elke afspraak in die via e-mail is bevestigd. Denk daarbij aan een vlucht die zomaar verschijnt in je agenda. Uiterst handig natuurlijk, want voor je vlucht krijg je tijdig een notificatie. Daarnaast kan je je inbox ook handig verdelen met labels. Zo kan je alle e-mails van een organisatie bijvoorbeeld ordenen in een map. Op die manier behoud je altijd het overzicht en hoef je niet uren te zoeken naar een e-mail.