Wil je een e-mailadres aanmaken? Dan surf je naar de website van Hotmail. Dit is de online e-mail service van Microsoft en wordt door vele miljoenen mensen gebruikt. Kies je e-mailadres en je eigen wachtwoord die je gebruikt voor je login. Op het gebied van het e-mailadres kiezen mensen vaak voor hun voornaam en familienaam. Die schrijven ze aan elkaar of scheiden ze van elkaar door middel van een punt, een streepje of een liggend streepje. Voor het wachtwoord kies je het beste geen simpele combinatie. De onderstaande tips helpen je tot het aanmaken van het perfecte wachtwoord.

Een goed wachtwoord kiezen

Perfect is misschien een te goed woord, want een wachtwoord is en blijft een soort sleutel. Toch kan je het hackers heel wat moeilijker maken om jouw wachtwoord te raden. Kies daarom nooit voor een vanzelfsprekend wachtwoord zoals een opsomming van cijfers. Gebruik ook je eigen naam niet in je wachtwoord. Een combinatie van cijfers, letters en leestekens is de beste manier om een goed wachtwoord te vormen. Aan de hand van dit wachtwoord kan je je vervolgens aanmelden op Hotmail.

hotmail login aanmelden

Het gemak van Hotmail

Hotmail werd in 1996 opgericht door Jack Smith en Sabeer Bhatia. Het was de allereerste gratis e-maildienst waar je anoniem een account op kon maken. Een jaar later werd Hotmail al opgekocht door het Amerikaanse bedrijf Microsoft, het grootste softwarebedrijf ter wereld. Gebruikers wereldwijd kunnen rekenen op een goede ondersteuning als ze een login op Hotmail aanmaken. Het is dan ook makkelijk om Hotmail te gebruiken. De layout is eenvoudig en je weet meteen waarvoor je waar moet zijn. In inbox vind je alle inkomende e-mail, bij outbox vind je alle verzonden e-mails en bij spam vind je alle spamberichten. Hierbij kan je zelf kiezen welke e-mails jij ziet als spam en welke niet.