Telenet is een van de grootste Belgische aanbieders van analoge en digitale televisie, internet en mobiele telefonie. Als je klant bent bij Telenet krijg je sowieso een e-mailadres van de aanbieder, zodat je mails kunt sturen en natuurlijk ook e-mails kunt ontvangen. Surf naar de website mail.telenet.be en meld je aan met je e-mailadres en je wachtwoord. Je wachtwoord krijg je tevens van Telenet aangeboden en daarmee kan je op je Telenet webmail inloggen.

Soorten Telenet accounts

In totaal biedt Telenet drie accounttypes. Het eerste is de primaire account ofwel je standaard e-mailaccount, dat elke klant van Telenet ontvangt. Hier kan je niets in wijzigen, behalve dan je weergavenaam en andere basisinstellingen. De tweede is de alias ofwel een e-mailaccount die is aangemaakt in Mijn Telenet, jouw persoonlijke pagina van Telenet. Per mailbox kan je vijf aliassen aanmaken waarvan je de instellingen naar hartenlust kunt aanpassen. Er is ook nog het externe account en dit is al je een account van een andere e-mailprovider linkt aan je Telenet webmail.

De mogelijkheden van Telenet mail

De mogelijkheden van de Telenet webmail zijn enorm. Zo kan je niet enkel je mails van je Telenet e-mailadres lezen, maar ook externe accounts toevoegen. Op die manier heb je snel al je e-mails bij elkaar. Daarnaast kan je ook een agenda bijhouden op je webmail en je e-mails verdelen over verschillende mappen. Ga je op vakantie? Stel dan een automatisch antwoord in zodat mensen niet blijven e-mails sturen over hetzelfde onderwerp. Ook een handtekening instellen behoort tot de vele mogelijkheden.